Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Затоплена зала нарад у палаці Ферро Фіні Фото: Андреа Заноні

Регіональну раду у Венеції, розташовану на Великому каналі, вперше затопило в ніч на вівторок – одразу після того, як її учасники відхилили заходи боротьби зі зміною клімату, пише CNN.

Цього разу повінь у Венеції досягла рекордного рівня. Вода піднялася на 187 см, затопивши понад 85% міста. Востаннє подібне зафіксували у 1966 році, коли вода сягнула позначки 198 см.

Вода почала з’являтися в залі для нарад палацу Ферро Фіні приблизно о десятій ранку за місцевим часом, коли радники обговорювали питання регіонального бюджету на 2020 рік, пише радник Демократичної партії Андреа Заноні у Facebook.

«За іронією долі, палату затопило через дві хвилини після того, як партії “Ліга більшості”,”Брати Італії” і “Forza Italia” відхилили наші поправки щодо подолання кліматичних змін», – заявив Заноні, який є заступником голови комітету з навколишнього середовища.

Затоплена зала нарад у палаці Ферро Фіні Фото: Андреа Заноні

Серед відхилених поправок були: заходи щодо фінансування відновлюваних джерел, заміна дизельних автобусів на «більш ефективні і такі, що менше забруднюють довкілля» і зменшення обігу пластику.

Зеноні звинуватив регіонального президента Венеції Лука Зайя, який є членом праворадикальної партії в тому, що той презентував бюджет «без конкретних дій для боротьби зі зміною клімату».

Наразі засідання регіональної ради перенесли до Тревізо. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button