Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Площа Бастилії після реконструкції. Фото: facebook.com/AplusSUkraine/photos

У Парижі почали реконструкцію Площі Бастилії. До кінця 2020 року там з’явиться пішохідна зона площею понад гектар, нові зелені насадження та вуличні меблі. Усе це має зробити площу більш доступною та спонукати містян проводити там більше часу.

Площа Бастилії до реконструкції. Фото: facebook.com/AplusSUkraine/photos

До цього на площі була типова кругова розв’язка. Відтепер до монументальна колона посередині, до якої раніше неможливо було наблизитися, стала частиною пішохідної зони. Рух авто з кругового став дугоподібним. Однією з цілей проєкту реконструкції було зробити культурну спадщину доступнішою.

Фото: parisfutur.com

Проєкт реконструкції має на меті створити піхшохідне сполучення Схід-Захід і закріпити пішохідне та ландшафтне сполучення Північ-Південь. На площі тротуари стануть ширшими, що зробить прогулянки пішоходів більш зручними.

Крім того, площа стане доступнішою для людей з інвалідністю. Запланована також двостороння велодоріжка.

План реконструкції. Фото: projette.png

Внаслідок реконструкції для пішоходів звільнили 40% простору.

Загальна тривалість робіт – 15 місяців.

Фото: parisfutur.com

Нагадаємо, Площа Бастилії успадкувала свою назву від імені фортеці Бастилія, яку зруйнували під час Великої французької революції. Площа розташована на межі третього, четвертого, одинадцятого і дванадцятого округів і є місцем перетину більше, ніж десяти вулиць та бульварів.

Фото: parisfutur.com

Читайте також: Як очільниця Парижа перетворює його на місто, дружнє до пішоходів та велосипедистів?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button