Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Спроєктований Aketuri Architektai будинок, який наслідує традиційну заміську архітектуру Литви

28 листопада о 19.00 відбудеться лекція литовського архітектора Лукаша Рекевічуса зі студії Aketuri Architektai, повідомляють організатори з освітньої платформи CANactions School.

Рекевічус розповість про важливість розуміння і врахування міського контексту в сучасній архітектурній практиці – яким чином архітектор може впливати на наявну забудову.

Спроєктоване Aketuri Architektai ранчо, яке також наслідує традиційну литовську архітектуру. Фото: Norbert Tukaj

Aketuri Architektai приділяє велику увагу збереженню міської, екологічної та історичної спадщини. Зокрема, архітектори студії працювали над складними проєктами в ЮНЕСКО, захищали Старе місто Вільнюса та Куршську косу.

Проєкт реконструкції садиби, Aketuri Architektai

Aketuri Architektai отримала кілька галузевих нагород, зокрема три номінації Mies Van Der Rohe у 2012, 2014 та 2018 роках.

Проєкт реконструкції садиби, Aketuri Architektai. Фото: Norbert Tukaj

«Проєктування нових будівель для архітекторів стає привілеєм, оскільки більшість проєктів, введених в експлуатацію у щільно забудованих містах, є реконструкцією існуючих споруд. Це робить контекст настільки важливим фактором у процесі проектування, що навіть кидає виклик ролі самого архітектора – сьогодні ми все менш творці, новатори чи революціонери, а все більше соціальні модератори та настроювачі існуючих міських схем», – йдеться в анонсі події.

Інтер’єр квартири у Вільнюсі, Aketuri Architektai

Лекція відбудеться за адресою Володимирська вулиця, 43. Мова – англійська. Вхід вільний за реєстрацією.

Нагадаємо, CANactions School видає книгу Джеффа Спека «Правила пішохідного міста: 101 крок до створення кращих місць» українською мовою. До 24 листопада можна передзамовити видання за спеціальною ціною.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button