Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: redcharlie, Unsplash

Нідерланди стали третьою країною Європи, що обмежила швидкість руху на автобанах до 100 кілометрів на годину. Раніше такі обмеження запровадили Норвегія та Кіпр, повідомляє Deutsche Welle.

Обмеження діятимуть з 6:00 до 19:00 на всіх автобанах країни. Ввечері та вночі на деяких ділянках автобанів можна буде їхати з вищою швидкістю.

Поки не відомо, коли обмеження набудуть чинності. До кінця року міністерство інфраструктури країни презентує конкретний план їх запровадження.

Обмеження швидкості – частина пакету заходів, спрямованих на скорочення викидів у атмосферу. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте зазначив, що цей крок «ніхто не вважає приємним», але тут ідеться про «значно вищі інтереси».

Наприклад, у травні Верховний суд Нідерландів ухвалив рішення про обов’язкову перевірку всіх будівельних проєктів на відповідність нормам викидів. Це призвело до припинення запланованого будівництва багатьох об’єктів, зокрема й житлових. Раніше парламент Нідерландів проголосував за закриття авіасполучення між Амстердамом і Брюсселем.

Обсяги викидів азоту в Нідерландах значно перевищують допустимі в ЄС норми через високу густоту населення і брак площі для великих заповідників і лісів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button