Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Humphrey Muleba, Unsplash

Водій Uber у Лондоні заробляє в середньому 11 фунтів на годину, що ледь перевищує прожитковий мінімум у 10,75 фунта. Такими є дані нещодавно проведеного дослідження Оксфордського університету, повідомляє BBC.

Під час розрахунків, які базувалися на даних, наданих самою компанією Uber, були враховані витрати на пальне, простій тощо.

Прожитковий мінімум у Лондоні (living wage) є вищим за національний, який зараз складає 9,30 фунта на годину. Вважається, що цієї суми має бути достатньо для покриття базових потреб.

Абдура Хаді, який співпрацює з Uber останні п’ять років, стверджує, що водії заробляють навіть менше мінімальної зарплатні (minimum wage), яка зараз складає 8,21 фунта для громадянина старше за 25 років.

Водночас у Нью-Йорку водії Uber заробляють навіть менше прожиткового мінімуму, як свідчать результати роботи регулятора – комісії з таксі та лімузинів.

«Ми виявили, що умови праці були навіть гіршими, ніж їх описали нам водії. 96% водіїв заробляли менше за мінімальну заробітну плату (зараз вона складає 15 доларів на годину – ред.). При цьому більшість водіїв були основними добувачами в родині», – розповіла колишня директорка комісії Міра Джоші.

Таких досліджень щодо прибутків водіїв Uber у Києві не проводилося, але, скажімо, видання ITC підрахувало, що водій може отримувати прибуток у 20-35 тисяч гривень на місяць – але якщо працювати 60-65 годин на тиждень. Тобто йдеться про 11-годинний робочий день з одним вихідним на тиждень.

Лондонський водій Абдура Хаді розповідає, що зараз працює 10-12 годин на день шість днів на тиждень. При цьому його заробіток знизився через раптове збільшення кількості водіїв.

В умовах високої конкуренції рівень заробітку залежить від алгоритмів мобільного застосунку Uber, який розподіляє замовлення. При цьому Хаді та його колеги скаржаться, що не можуть зрозуміти принцип роботи цього алгоритму.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button