Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 336 днів. За цей час ми опублікували 23882 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Kyndall Ramirez / unsplash

Із нового року в київських школах закуповуватимуть сніданки та обіди за новими тендерними умовами, пише Вечірній Київ, посилаючись на заяву Валентина Мондриївського, заступника голови КМДА.

За новими умовами тендеру, якщо діти скаржитимуться на неякісне харчування, то підприємства-постачальники не отримають коштів.

Їжа у буфет 279 школи, на яку скаржилися батьки. Фото: Alena Parfenova /Батьки SOS

Нові тендерні умови передбачають, що відходи харчових продуктів мають становити не більше, ніж 50% від загального обсягу продуктів на день; компенсацію використаних ресурсів (води, електроенергії тощо); право на відхилення пропозиції учасника торгів, якщо в учасника вже були штрафи за неналежне виконання таких договорів упродовж двох років.

«Ми долучаємо більше 300 тисяч маленьких “контролерів” – учнів, які й куштують ці сніданки. Наша головна мета – якісне, корисне і смачне харчування. Тому за новими правилами ми зобов’яжемо підприємства, що надають цю послугу, відповідальніше ставитися до приготування страв для наших діток. До того ж штраф у розмірі 20% від ціни, визначеної у договорі, є ефективним інструментом для цього», – додав заступник голови КМДА.

Попередня тендерна система орієнтувалася на найнижчі ціни. У зв’язку з цим батьки фіксували систематичні порушення стандартів якості харчування в школах, харчування яких забезпечувало підприємство «pontem.ua», що виграло тендер.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button