Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyivmetro

У зв’язку з виходом історичного трилеру «Ціна правди» польської режисерки Агнешки Голланд, який розповідає про репортера, що вперше в західній пресі заявив  про Голодомор, а також напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів у вагонах метро одного з потягів Оболонсько-Теремківської (синьої) лінії з’являться тематичні постери, пише Київський метрополітен.

Постери присвячені історії людей, що були причетні до Голодомору, цензури і масових вбивств в Україні.

Саме викриття Ґарета Джонса згодом стали підґрунтям для роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.

Проєкт підготовлений за підтримки FILM.UA Group та команди Київського метрополітену.

«Тепер у пасажирів київського метро буде можливість дізнатися більше про життя британського журналіста Ґарета Джонса. А воно, повірте, варте уваги. Це була натхненна, вольова та дуже розумна людина, яка зіграла велику роль в історії. На превеликий жаль, більшість про це не знає. Тому ми дуже вдячні Київському Метрополітену за надану можливість не тільки промотувати українське кіно, а й поширювати у суспільстві важливі меседжі. Акція #вкінонаметро триває!», — зазначила маркетинг-директорка FILM.UA Group Поліна Толмачова.

Фото: facebook.com/kyivmetro

«Складно уявити, скільки ми ще не знаємо про свою історію, скільки її сторінок засекречено або стерто назавжди. Тому переконана, що важливо використовувати кожну можливість, щоб дізнаватися і розповідати. Цей проєкт про важке: Голодомор, цензуру, замовчування, нищення. І про Людину. Історії успішного успіху зараз у моді, але варто пам’ятати, що за ними завжди стоїть щоденна боротьба і часто, на жаль, без хепіенду», – зауважила радниця начальника метро Наталка Макогон.

Раніше у київському метро курсував поїзд, присвячений фільму «Захар Беркут»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button