Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Навесні 2020 компанія Bolt планує запустити в Києві послугу оренди електросамокатів для пересування по місту. Про це повідомив регіональний менеджер Bolt в Україні Тарас Потічний.

«Влітку ми повідомили про можливість запуску такої послуги в Україні. Це викликало резонанс, тому ми вирішили вже сьогодні розпочати тестовий період, щоб потім повномасштабно запустити цю послугу в Києві», – розповів Потічний.

При запуску послуги компанія надихалась досвідом європейських міст, де вздовж вулиць стоять припарковані електросамокати.

«Останньою краплею для нас став запуск послуги в Талліні, де середня температура набагато нижча, ніж у Києві. Там люди використовують самокат не лише, щоб дістатись з точки А в точку Б, а для розваги», – пояснює регіональний менеджер.

Де працюватиме і як скористатись 

До весни 2020 року сервіс працюватиме в тестовому режимі на території UNIT.City. Наразі там встановили 20 самокатів.

Щоб скористатись ними, необхідно завантажити додаток Bolt і надати компанії свої контакти.

Орендувати самокат можуть усі охочі, віком від 18 років. Додаток запитує дату та рік народження перед початком користування. 

Навесні 2020 року Bolt має намір запровадити послугу оренди електросамокатів на всій території Києва. У компанії поки що не повідомляють, скільки буде точок прокату і їхні адреси.

«Можу сказати напевне, що ці точки скоріше за все будуть у місцях з великим трафіком у центрі міста. Нам важливо, щоб клієнти мали змогу швидко переміщатися містом», – наголосив Тарас Потічний.

Також в компанії не виключають запуск послуги в інших містах України. Зокрема, у Львові та Одесі.

Почати запуск послуги в Києві планують з кількох сотень самокатів, кожен з яких обладнаний gps-навігатором. З їхньою допомогою компанія може відстежувати, де знаходиться транспортний засіб в будь-який момен. Це допоможе вберегти самокати від крадіжок.

Вартість

Як пояснили в компанії, вартість оренди електросамоката не сформована остаточно, але повідомили, що в основі тарифу лежить середній чек таксі.

«В Києві середній чек поїздки на таксі становить 100-110 гривень. Варість поїзки електросамокатом – складатиме 60-70% вартості середьного чеку таксі. Однак поїздка самокатом в середньому буде коштувати 60-70 грн. Одне євро – за розблокування самоката, хвилина поїздки коштуватиме 1-2  гривні. На початку ціна можливо буде суттєво меншою. Потім врегулюємо її в залежності від попиту», – пояснив менеджер Bolt в Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button