Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

Пресслужба Патрульної поліції Києва опублікувала цікаві факти про кавалерійську роту.

У підрозділі несуть службу 52 патрульних, троє цивільних (фельдшер, коваль та конюх) та 20 коней. Всі тварини чоловічої статі, стерилізовані.

Коней звати Бобстер, Бук, Бобер, Банкір, Виноград, Грек, Днепр, Екіпаж, Ізльот, Імбир, Колетто, Кагор, Конрад, Майкоп, Монблан, Маріб, Рим, Тартак, Хрущ та Фристайл.

Основане завдання кавалерії – патрулювання парків і безпека під час масових заходів. Коні незамінні там, де не може проїхати автомобіль. Найчастіше кінний патруль можна зустріти в у парку Рильського, парку Муромець, Гідропарку, на Трухановому острові. Під час проведення футбольних матчів кавалерія патрулює поблизу Олімпійського стадіону.

Кінна поліція виходить на патрулювання лише в теплу пору року, зазвичай із кінця квітня до початку листопада. Але тренування коней тривають і взимку.

Робочий день коня не перевищує шість годин, а якщо день видався холодний – не більш як три години, після чого коня ведуть на відпочинок. Одне тренування також не перевищує три години.

Як ішлося в матеріалі Українського інтересу, під час тренування поряд із конями, зокрема, підривають петарди та холості патрони, щоб у місті тварина не панікувала серед автомобілів або агресивного натовпу. Втім, був випадок, коли кінь (вагою до пів тонни) сів на капот «Мерседеса».

Фото “Український інтерес”/Олександр Бобровський

Підрозділ патрульної поліції з’явився у Києві у 2017 році. Він базується у конюшні в районі Іподрому в Голосіївському районі.

Коні потрапляються на службу різними шляхами – когось передають після закінчення спортивної кар’єри, когось купують. Зокрема, коней закуповували на Ягольницькому конезаводі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button