Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Marius/ unsplash

Обмеження швидкості до 30 км/год з першого січня буде діяти по всьому Брюсселю, пише ЦТС з посиланням на видання Transport Publiczny.

Як сказав міністр із питань мобільності Брюсселю Ельке Ван ден Брандт, цього вимагають жителі бельгійської столиці, в якій розташовано більшість центральних органів ЄС.

Обеження швидкості до 30 км/год у вересні 2018 року почало діяти в районі Брюсселю Схарбек (за винятком декількох вулиць, де дозволили їхати зі швидкістю 50 км/год). Як наслідок, кількість нещасних випадків зменшилася на 25-40%. Ба більше, у пішохода, який потрапив під автомобіль, що рухається зі швидікстю 30 км/год значно більше шансів вижити.

«Нам слід зробити рух у місті спокійнішим, підвищити комфорт життя і безпеку дорожнього руху,вдвічі знизити транспортний шум і запобігти забруденню довкілля» – заявив Ельке Ван ден Брандт.

Таке рішення важливе ще й тому, що Брюссель є одним із найбільше перевантажених автівками міст.

Обмеження діятиме на всіх вулицях міста, окрім кількох центральних магістралей, де дозволять їхати зі швидкістю 50 км/год, а подекуди  – 70 км/год.

Нагадаємо, з першого листопада 50 км/год є максимальною допустимою швидкістю руху шляхами Києва

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button