Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/solarserviceniko

Інженер Павло Рєка з Миколаєва отримав нагороду від UNIDO (установи ООН, яка спеціалізується на просуванні міжнародного промислового співробітництва) за розробку «сонячної» черепиці, повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку компанії Solar Service в фейсбуці.

«Ми відзначили сонячну черепицю з низки стартапів, представлених понад 40 компаніями з усієї України», – зазначали в UNIDO і GCIP (Глобальна інноваційна програма чистих технологій), підводячи підсумки конкурсу на форумі Innovation Market 2019, який відбувся у Києві 19 листопада.

Павло Рєка розробив «сонячну» черепицю, будучи студентом Чорноморського національного університету ім. Петра Могили. Автор розробки отримав ступінь бакалавра на комп’ютерному факультеті, а наразі працює у фірмі, що встановлює сонячні панелі.

«Тема його дипломної роботи також була пов’язана з сонячними панелями, – розповідає викладач кафедри автоматизації та коп’ютерно-інтегрованих технологій Олександр Бєліков. – З Павлом почали працювати чотири роки тому, разом брали участь у внутрішньоуніверситетському конкурсі стартапів “Business opportunities”, два роки розробляли власні сонячні панелі (портативні), і вже тоді він пропонував ідею черепиці з інтегрованими сонячними панелями».

Павло Рєка уже запатентував розробку.

Фото: facebook.com/solarserviceniko

Найближчим часом планують спорудити тестовий дах з «сонячної» черепиці на полігоні у Матвіївці, а потім запускати промислове виробництво у Миколаєві.

https://www.facebook.com/solarserviceniko/videos/503217660270394/

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button