Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Головний-Рабин-України

25 листопада представники єврейської громади помітили, що пам’ятник письменнику Шолом-Алейхему на вулиці Рогнідинській у центрі Києва розмальовано свастиками. Зокрема, фото опублікував головний рабин хасидів Моше-Реувен Асман.

Пам’ятник розташовано у кількох десятках метрів від синагоги Бродського.

«Буквально годину тому мирні відвідувачі синагоги Бродського, які збиралися на ранкову молитву, виявили на вулиці Рогнідинській у центрі Києва ось таке фашистське знущання… Для довідки поліції: територія чудово й з усіх боків проглядається камерами відеоспостереження, це самий центр міста; сучасні системи дозволяють встановлювати правопорушників протягом години-півтори», – зауважив політик Володимир Кацман.

Фото: Володимир Кацман

У Печерському управлінні поліції Радіо Свобода повідомили, що наразі вирішується питання про кваліфікацію справи.

Бронзову скульптуру Шолом-Алейхема спершу було встановлено на вулиці Басейній у 1997 році, потім його перенесли на Рогнідинську.

Шолом-Алейхем (Соломон Рабинович) – один з основоположників сучасної художньої літератури мовою їдиш, народився 1859 року в Переяславі. Тривалий час він жив у Києві, але поїхав через єврейські погроми – спершу до Львова (тоді ще Австро-Угорська імперія), далі до Женеви, Лондона, Варшави, Берліна, Італії, Швейцарії, Нью-Йорка. Найвідомішим твором вважають цикл «Тев’є-молочар».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button