Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Henry Nicholls/Reuters

Uber втратив ліцензію на перевезення в Лондоні, повідомляє The Guardian. Транспортне управління Лондона (TfL) скасувало ліцензію після того, як виявилося, що незастраховані водії компанії здійснили понад 14 000 перевезень.

У вересні компанії Uber дали два місяці для того, щоб перевірити страховки всіх водіїв.

25 листопада TfL заявило, що виявило «сукупність провалів» компанії, включаючи загрозу безпеці пасажирів.

«Незважаючи на вирішення деяких проблем, транспортне управління не має певності, що подібне не трапиться знову, і в зв’язку з цим вирішло, що компанія наразі в неналежному стані», – заявило TfL.

Це не означає, що автівки Uber одразу зникнуть з вулиць Лондона. Оскільки компанія заявила, що подасть апеляцію, то вона може продовжувати роботу, доки триватиме розгляд (щонайменше 21 день).

Уперше TfL відмовилась продовжувати ліцензію Uber у вересні 2017 року, аргументуючи це тим, що компанія не відповідає вимогам безпеки, щоб надавати послуги перевезення. У червні 2018 року суд скасував відповідну заборону і Uber отримала 15-місячну ліцензію з певними умовами.

Мер Лондона Садік Хан підтримав рішення TfL.

«Я знаю, що це рішення може бути непопулярним серед користувачів Uber, але їхня безпека є першочерговою проблемою. Правила створені, щоб зробити поїздки безпечними, якщо приватні оператори хочуть отримати ліцензію на роботу в Лондоні, то їм слід дотримуватися стандартів TfL», – сказав мер.

Uber виконав деякі умови TfL. Проте претензії транспортного управління викликала можливість неліцензованих водіїв завантажити своє фото в акаунт іншого водія.

Так, за даними TfL, упродовж 14 тисяч поїздок пасажирів віз не заявлений водій, а стороння особа. Серед 43 водіїв, що зробили таке порушення, були люди, термін дії ліцензії яких закінчився, а також ті, кого спіймали на розповсюдженні непристойних зображень дітей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button