Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ліхтар на ВДНГ. Фото: Володимир Білоконь

Київський скульптор і коваль Володимир Білоконь встановив на ВДНГ, біля власної майстерні у павільйоні 32, скульптуру ліхтаря у формі хробака.

«Цей ліхтар створено спеціально для тих, хто боїться гуляти у темряві», – написав він у Facebook.

Білоконь розповів Вечірньому Києву, що зробив цю річ, бо з попереднього проєкту залишилися труби. Плафон ліхтаря зробив зі скляної кришки гусятниці. Скульптуру ще потрібно буде вкрити лаком.

«Унаслідок з’явився ліхтар зі здатністю переповзати туди, де потрібна його допомога. За його словами, вага композиції становить близько 100 кілограм, а де “житиме” – поки невідомо», – каже скульптор.

Дві скульптури Білоконя вже є на вулицях міста: «Закохані ліхтарі» – на Майдані Незалежності, «Сірник» – на вулиці Січових Стрільців.

Скульптури на Майдані Незалежності та вулиці Січових Стрільців. Фото: Володимир Білоконь

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button