Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Valik Chernetskyi, Unsplash

Компанія Uber відкрила масив даних про переміщення автомобілів, зареєстрованих на платформі, повідомляє GeoDesign.

Під час кожної поїздки автомобіля Uber генеруються дані про час та швидкість його руху. Аналітики компанії GeoDesign обробили ці дані, прив’язали до карти та візуалізували. Синім позначено відрізки доріг, де швидкість перевищує 70 км/год, червоним – менше 30 км/год.

Як виявилося, доволі високі швидкості руху – на набережній Дніпра (але лише до Подолу), на проспекті Перемоги (крім розв’язки), проспекті Бажана (до Південного мосту). Також добре справляється з трафіком частина бульвару Дружби Народів від Либідської до бульвару Лесі Українки.

Натомість Окружною дорогою, особливо в районі Борщагівки, можна швидко проїхати лише ввечері. Як зазначають аналітики, дається взнаки щільна забудова приміської зони.

«У центр краще взагалі не заїздити на машині, навіть поза години пік», – коментують автори мапи.

Ці дослідження вважають ключем до погодинних даних про інтенсивність руху в місті – кількість автомобілів, що проїжджають.

Зокрема, такі дані можуть бути корисними для великих супермаркетів, АЗС, ресторанів та інших закладів, що орієнтуються на локації з хорошим потоком автомобілей. Бізнеси зі службою доставки можуть використовувати мапу для побудови оптимальної мережі виробництв і складів.

Нагадаємо, за відсутності вимірювання трафіку КМДА аналізуватиме ситуацію на основі даних компанії TomTom. Зазначимо, що за даними цієї компанії, торік Київ піднявся на 13-те місце у світі за щільністю трафіку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button