Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Rodion Kutsaev, Unsplash

У Києві можуть відключити від електрики щонайменше 60 будинків, мешканці яких накопичили значні борги за комунальні послуги, заявили у ДТЕК Київські електромережі, повідомляє Вечірній Київ.

За його словами, постачальники електроенергії почали передавати заявки на відключення, які компанія, згідно з законом, має виконати.

Передусім ідеться про новобудови. Відключатимуть місця загального користування – ліфти, водяні насоси та коридори.

Наразі боржниками є 230 будинків, а під реальною загрозою відключення перебуває близько 60 багатоповерхівок.

«Деякі будинки, зокрема на Печерську, вже частково відключено: там зупинилися ліфти, насосами не подається вода у квартири, темно у під’їздах», – розповів представник Київських електромереж.

За його словами, зазвичай люди не мають особистих боргів. Переважно мешканці не сплачували за місця загального користування або ж оплату не здійснили організації, які опікуються будинком.

«Проблема в тому, що збирати оплату з власників квартир і сплачувати за електроспоживання можуть тільки юридичні особи, а за прийнятими в останні роки законами відповідальність за контроль за діяльністю цих юридичних осіб – це ОСББ або “жеки”, – повністю покладено на співвласників будинку. Тобто відповідальність за несплату несуть всі мешканці», – розповіла Віра Радченко з Департаменту житлово-комунальної інфраструктури.

В разі відключення будинок передається постачальнику останньої надії – Укрінтеренерго, який може обслуговувати будинок лише три місяці. Далі – повне відключення.

У березні йшлося про відключення постачання будинкам на вулиці Шумського, 3-Г, 10-Б; Харківському шосе, 19, 19-А, 19-Б; Чоколівському бульварі, 42-А; вул. Закревського, 101, вул. Голего, 7-В.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button