Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Київавтодор

Перед снігопадами, що насуваються, дороги в Києві почали обробляти спеціальними засобами, пише газета «Сегодня».

Київавтодор стверджує, що використовує для цього зовсім нову технологію, обробляючи вулиці спеціальним соляним розчином – рідким хлоридом. Таку технологію, за словами працівників Київавтодору, використовують у Німеччині та Австрії.

https://www.facebook.com/gustelev.pao/videos/2426311250967311/

Наразі в Києві працює три таких машини.

«Вони універсальні. Влітку з їхньою допомогою миють вулиці, застосовуючи миючі засоби на кшталт шампуню. А взимку їх переобладнують для обробки магістральних доріг рідким хлоридом. Ще дев’ять таких автомобілів мають приїхати в Київ в наступні кілька місяців. Тоді такі автівки будуть працювати в кожному з десяти районів Києва. Зараз техніка опрацьовує тільки магістральні вулиці на Печерському, Голосіївському і Шевченківському районах», – кажуть в Київавтодорі.

Фото: Київавтодор

Крім того, сьогодні на дороги столиці виїхало близько 100 одиниць снігоприбиральної техніки. Ще 318 готові виїхати у будь-який момент у разі погіршення ситуації.

Нагадаємо, що Гідрометцентр прогнозує мокрий сніг третього і четвертого грудня, зокрема у Києві. На дорогах країни, крім півдня, очікують ожеледицю.

Київавтодор також просить водіїв не паркувати авто обабіч вулиць і в заборонених для цього місцях, щоб не перешкоджати роботі спецмашин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button