Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23626 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Alexandr Arendar‎, Facebook

Першого грудня розпочався тестовий перепис населення, який триватиме до 26 грудня, повідомляє пресслужба Держстату.

Перепис проводитимуть лише у частині Оболонського району Києва та у селищі Пісківка на Київщині.

Його мета – не визначити кількість населення на цих територіях, а випробувати систему перед всеукраїнським переписом 2020 року.

До 10 грудня опитування проводитимуться в онлайн-режимі. Передбачається, що жителі Оболоні та села Пісківка самостійно заповнять анкету на сайті Держстату. Для цього потрібно проглянути відеоінструкцію – і мати електронний підпис.

З 14 грудня квартири мешканців Оболоні та Пісківки обходитимуть переписувачі. Але ентузіасти можуть самі завітати до переписного відділу, щоб заповнити анкету.

24–26 грудня відбудеться завершальний етап – контрольний обхід окремих помешкань.

Востаннє перепис населення в Україні проводили у 2001 році. Тоді нарахували 48,4 мільйона українців. За оцінками Держстату, станом на жовтень цього року населення складає трохи менше 42 мільйонів.

Наступний перепис населення має відбутися наприкінці 2020 року. На нього у бюджеті було передбачено 3,4 мільярда гривень. Міністр Кабміну Дмитро Дубілет заявив, що бюджет знизили до 1,4 мільярда та припускає, що вдасться заощадити ще один мільярд – завдяки новому підходу до перепису.

Інформацію про кількість населення планують взяти у мобільних операторів, а звірятимуть дані за кількістю сім-карт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button