Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/uzhhorod.modernism/photos

Спільнота Uzhhorod Modernism випустила книгу «Архітектура Ужгорода. Австро-угорська доба. 1867–1918», презентація якої відбудеться п’ятого грудня, о 17:00, в кафе-музеї «Під замком» в Ужгороді.

На матеріалами двомовного видання українською та угорською мовами дослідники працювали впродовж двох років. Окрім історії та опису 23 ключових будівель міста, альбом-дослідження розповідає про стилі, що були на той час актуальними на території монархії, та біографії архітекторів.

Книжка оформлена так, що туристи можуть використовувати її як путівник.

Фото: facebook.com/uzhhorod.modernism/photos

Історичні факти, знайдені в архівах, бібліотеках та спеціалізованих виданнях, доповнені авторськими спостереженнями та аналізом. Альбом містить як старовинні зображення, малюнки, креслення, так і сучасні фотографії. Завдяки книзі можна відстежити зміни, які сталися із містом на різних етапах його розвитку.

Фаховий переклад видання угорською мовою зробив архітектор Петро Сарваш, який також є автором передмови. Кураторка проєкту – Ілдико Молнар. Альбом надрукували за підтримки Фонду ім. Ґабора Бетлена (Угорщина).

Фото: facebook.com/uzhhorod.modernism/photos

«Хоча ми сконцентровані на дослідженні міжвоєнного модернізму, однак вивчення та аналіз архітектури попередньої епохи дозволяє краще зрозуміти процеси та трансформації міста, які відбувались після Першої світової війни. Відтак рухаємось за планом і продовжуємо ретельно готувати книгу про архітектуру ужгородського модернізму», – коментують видання автори проєкту.

Фото: facebook.com/uzhhorod.modernism/photos

Uzhhorod Modernism – просвітницький урбаністичний проєкт, присвячений архітектурній спадщині Ужгорода чехословацької доби.

Ужгородці зможуть придбати книжку на презентації, а замовлення в інші міста можна буде зробити наступного дня після заходу.

Фото: facebook.com/uzhhorod.modernism/photos

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button