Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Парк «Відрадний». Фото: Wikipedia

Нацполіція відкрила кримінальне провадження за фактом можливого привласнення бюджетних коштів у ході благоустрою озера в парку Відрадний у Солом’янському районі Києва, де Київзеленбуд замовив роботи вартістю більше, ніж 42 млн, пишуть «Наші гроші» з посиланням на видання «КиевVласть».

Провадження відкрили за результатами аудиту Департаменту внутрішнього фінансового контролю КМДА, де виявили порушення на 82 тис грн. і ризик втрат 3,9 млн грн.

За даними слідства, загальна вартість виконаних робіт на об’єкті склала 9,84 млн грн. Утім, перевірка фактичних обсягів і вартості робіт підтвердила вартість виконаних робіт лише на 5,9 млн грн. Так, вартість робіт завищили на  3,94 млн грн. або 40,04% від загального обсягу перевірених робіт.

У березні 2019 року жителі масиву Відрадний у Солом’янському районі заявили, що стурбовані зупинкою робіт із благоустрою озера в місцевому парку, адже, за їхніми словами, водойму слід рятувати від екологічної катастрофи.

У квітні 2019 року під час засідання комісії з питань екологічної політики Київради активісти наголошували, що озеро  в дуже поганому стані, стає мілкішим. Втрата озера може призвести до повного знищення водойм у парку Відрадний.

Як наслідок, Андрій Мальований, начальник управління екології та природних ресурсів КМДА сказав, що документацію для благоустрою озера  розробили ще в 2018 р., а робити призупинили, ймовірно, через проблеми з фінансуванням.

Депутати вирішили звернутися до комісії Київради з питань бюджету, а також до Департаменту фінансів КМДА, аби ті виділили додаткове фінансування для розчищення озера «Відрадне». Ніхто з депутатів уваги не звернув увагу, що на розчищення озера вже виділено 42 млн грн.

Через недостатнє фінансування робіт у парку «Відрадний у 2018 році у Київзеленбуду виник борг перед підрядником. У травні 2019 р. фінансування відновили, проте в недостатньому обсязі.

24 липня 2019 р. КМДА розпорядилася фінансувати роботи на озері на 33,89 млн грн. Станом на серпень 2019 р. з цієї суми підрядній організації перерахували 5,6 млн грн.

Зазначимо, що  з 16 липня 2019 року обов’язки гендиректора Київзеленбуду виконує Олексій Король. З 27 квітня 2018 року по липень 2019 року в.о. гендиректора була Наталя Бєлоусова, до неї з першого серпня 2016 року підприємством керував Михайло Наконечний.

Нагадаємо, парк «Відрадний» сформувався одночасно із забудовою масиву Відрадний на початку 1960-х років. Офіційно його відкрили в 1971 році. Озеро в парку є історичною пам’яткою і витокою річки Либідь.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button