Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Антон Дробович, Фейсбук

Новим головою Українського інституту національної пам’яті Кабінет міністрів призначив Антона Дробовича. Про це повідомив в Telegram Олексій Гончаренко, нардеп від Європейської солідарності, присутній на засіданні Кабміну.

Антон Дробович є кандидатом філософських наук, керівником освітніх програм Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», доцентом Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова,  а також експертом з питань культури й освіти Інституту суспільно-економічних досліджень.

Дробович переміг у конкурсі свого суперника Василя Яблонського, кандидата історичних наук, доцента Національного університету «Києво-Могилянська академія» і першого заступника директора Національного інституту стратегічних досліджень.

В інтерв’ю «Історичній правді» Антон Дробович завляв, що йде на цю посаду, аби «зробити офіційну політику пам’яті в Україні більш виваженою та ліберальною». Одним зі своїм пріоритетів Дробович назвав «збільшення рівня інклюзивності офіційної пам’яті», сказавши, що прагне «докладати більше зусиль із збереження пам’яті про спільну історію українців та українських поляків, євреїв, вірмен, татар, греків, болгар та інших. Ми є дуже різноманітною політичною нацією і це має краще відчуватися в діяльності УІНП».

Попередній голова Інституту нацпам’яті і депутат Володимир В’ятрович назвав таке призначення «неправильним кадровим рішенням уряду в гуманітарній політиці». У вересні 2019 року Кабмін звільнив В’ятровича з посади голови УІНП.

Антон Дробович працював в органах державної влади, державних закладах культури та освіти, у тому числі — на посаді радника Міністра освіти і науки України, керівника служби стратегії музейного планування та розвитку «Мистецького Арсеналу».

Фото: Антон Дробович, Фейсбук

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button