Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/ChornobylNPP

Новий саркофаг «Укриття» у вигляді арки, споруджений над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС п’ятого грудня отримав сертифікат готовності до експлуатації, йдеться на сайті станції.

Роботи з проєктування, будівництва постійних фундаментів НБК (нового безпечного конфайнменту) завершили. Також завершили проєктування, виготовлення, будівництво (монтаж) і введення в експлуатацію технологічних систем життєзабезпечення і контролю стану НБК та зовнішніх інженерних комунікацій для підключення систем життєзабезпечення НБК до систем ЧАЕС.

Крім того, в ході будівництва ввели в експлуатацію нову вентиляційну трубу другої черги ЧАЕС і демонтували стару.

Працівники станції здійснили пробну експлуатацію об’єкту, що тривала 72 години.

Саркофаг, побудований над четвертим енергоблоком, що вибухнув, поступово руйнувався. У березні 2004 року Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив тендер на проєктування, будівництво і введення в експлуатацію нового саркофага для ЧАЕС.

Переможцем тендеру в серпні 2007 рок визнали компанія NOVARKA, спільне підприємство французьких компаній Vinci Construction Grands Projets і BOUYGUES. Тоді заплановали збудувати так звану «Арку», яка накриє сучасний об’єкт «Укриття».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button