Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Партнерський матеріал з

Кияни, які переїхати жити у передмістя, розповідають за що люблять свій вибір, про чисте повітря та доступ до природи.

Катерина та Богдан Котвіцькі

Кураторка книжкових проєктів, бренд-менеджерка видавництва #книголав
та  інженер-будівельник, засновник проектного бюро Construction Studio

Фото: Анна Лисун

Катерина: Ми переїхали у маленьке село в напрямку Житомирської траси в березні. До цього тут шість років будували дім. Це була мрія Богдана: як інженеру-конструктору йому було важливо спроєктувати власне житло. Спочатку не була у захваті від цієї ідеї – завжди уявляла собі комфортне життя у центрі міста. Але зараз дуже рада, що ми зважилися на цю авантюру, і вже не погодилася б переїхати назад. 

Хоча, найшаленішим вчинком для нас було переїхати, не маючи автомобіля. Довелося кооперуватися з сусідами й добре думати про все необхідне наперед. Зараз ми маємо авто, тож вирішувати побутові питання стало значно простіше. 

Богдан: Звісно, довелося звикати, що певний час щодня витрачається на дорогу. Києву дуже не вистачає перехоплювальних паркінгів: на метро насправді можна було б дістатися швидше до потрібних місць. З інфраструктури поблизу будинку нас найбільше цікавлять аптеки, дитячий садок та школа. 

Катерина: Насправді, ми не думали про це раніше, але за місяць після переїзду я завагітніла. І наразі ми шукаємо няню для дитини. 

До речі, після переїзду я почала більше кататися на велосипеді. Вони були у нас і раніше, але в Києві – лише займали місце посеред вітальні. А тут я з радістю їздила околицями влітку. Крім того, я дуже люблю книги. У квартирі складно було зробити величезні книжкові полиці, а в будинку у мене для них відведено окремий простір.

Богдан: У мене ж нове хобі з’явилося до переїзду –  будувати будинок. Це постійний процес, але він мені подобається. Наприклад, ми власноруч збирали меблі в домі. У нас є окрема будівля у дворі, яку я планую згодом обладнати під майстерню.

Катерина: В одній з подорожей ми придбали книгу про дім, який прожив сто років. Це дитяча історія, яка нас дуже вразила. Я почала більше думати про цю тяглість поколінь, яка зникла під час Радянського Союзу. Багато людей переїжджали з міста у місто, втрачаючи відчуття дому і зв’язок з родиною. Зараз я кайфую від моментів, коли вся родина збирається у нас вдома. І розумію, що мені дуже не вистачало цього раніше

Дізнайтесь більше

Крім того, після переїзду ми почали думати про створення власних традицій. Одна з них – щонеділі бродити кілька годин у лісі, який зовсім поряд. Також ми гуляємо там з собаками: у нас дві такси та метис вівчарки. Або їхати до озера, яке неподалік: жодних кав’ярень і кальянів, – лише природа.

Артем Миргородський

фінансовий директор ІТ-компанії «ЕйБіПі»

Я не дитина асфальту: у дитинстві багато часу провів у бабусі на хуторі й тоді, певно, сформувалася моя любов до землі, саду, свого господарства. Мої батьки ще у 1980-х роках придбали дачу в Обухівському районі. І згодом, коли у свої 29 років вже добре заробляв, я вирішив побудувати поряд власний будинок. 

Зараз ми живемо там переважно в теплу пору року. Для мене оселя за містом – це вища якість життя. Це більше особистого простору, це – чисте повітря, це – природне середовище. У тебе може бути власний газон, сад, невеликий город. На заміських ринках можна придбати свіжі та дуже якісні продукти не з супермаркету, а від людей, які живуть поруч. 

Як на мене, зараз ідеально мати невелику орендовану квартиру в центрі Києва, щоб без особливих витрат часу на логістику працювати тут та спілкуватись з друзями. І – власний будинок за містом, у радіусі 30-45 кілометрів від центру, щоб змінювати урбаністичне середовище на природне. До дому мені зараз їхати всього пів години: Обухівське шосе після ремонту швидке і порівняно не завантажене. 

За містом мені легше відпочивати, але, водночас, я люблю працювати біля будинку. Якщо на території є не лише газон, а невелике господарство, треба любити за ними доглядати, це потребує часу і сил. Тому я, на відміну від друзів, не бігаю у спортивному залі: я бігаю з газонокосаркою, збираю яблука, заготовляю дрова. 

Мені здається, що чудово жити за містом з дітьми. Поки що у мене немає своїх, але є племінники. І замість того, щоб кожні вихідні їхати в одні й ті ж парки, тут з ними можна досліджувати різні закутки, будувати халабуди, ходити на річку. Взагалі, для мене будинок – це родинна історія, це тяглість поколінь. Якби батько не придбав цю ділянку, не почав будівництво, можливо, у нас не було б цієї садиби. Зараз сюди часто з’їжджається уся велика родина. Це місце сили, яке дуже нас об’єднує.

Життя у гармонії з природою

Еко-комплекс Park Lake City пропонує новий формат житла, який є справжнім взірцем заміської клубної нерухомості. 

Будинки розташовані поряд з природою: посеред комплексу є власна велика водойма, а зелена територія площею 15 га спонукає більше часу проводити на свіжому повітрі та гуляти околицями. 

Витончена та мінімалістична архітектура поєднує естетику, новітні технологічні рішення та високоякісні екологічні матеріали. 

«Це наче перенести красивий та зручний квартал за межі міста, позбавивши його шуму, галасу, забрудненого повітря та метушні», – зазначають у групі компаній DIM. Новий комплекс розташований поблизу Києва у селі Підгірці Обухівського району. Шлях від будинку до найближчої станції метро «Видубичі» триватиме лише 15 хвилин, а до центру міста – Майдану Незалежності –  можна доїхати за пів години. 

Але виїжджати за межі спокійного передмістя зовсім не обов’язково: інфраструктура Park Lake City продумана до дрібниць. Тут передбачені магазини, кафе та ресторани, сервіси побутових послуг. Вхід до них буде зі сторони вулиці, а тому внутрішня територія залишиться приватною й безпечною. Крім того, у комплексі працюватиме дитячий садочок та початкова школа на 120 місць.

Проєкт передбачає низькоповерхову забудову: 20 чотириповерхових будинків та 15 таунхаусів. Майбутні мешканці мають змогу обрати планування та розмір житла відповідно до своїх потреб: площею від 42  до 92 кв м. У багатьох квартирах передбачені великі відкриті тераси з видом на водойму або дитячий майданчик, а на перших поверхах – власне зелене подвір’я площею до 150 кв м.

Один з основних принципів проєкту – дбайливе й свідоме ставлення до навколишнього середовища. Park Lake City – це перший в Україні проєкт житлового комплексу, який проходить сертифікацію міжнародної організації BREEAM. Це – система оцінки екологічності будівель, яка враховує їхній вплив на екосистему, якість матеріалів, енергоефективність та використання відновлюваних джерел енергії. Серед критеріїв BREEAM є також комфорт житла: рівень освітлення, якість води та повітря, рівень шуму. 

Дізнатися більше про житловий комплекс, планування осель та додаткові послуги можна в офісі продажів за адресою: Київська область, Новообухівське шосе, 10 кілометр або за телефоном – 38(044) 390-31-20.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button