Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Що робити на зимові свята? Наприклад, гуляти зимовим містом. Розповідаємо про святкові локації, які облаштовують у Києві до новорічних та різдвяних свят. 

Казкове королівство біля Софії

Найпопулярнішим новорічним місцем Києва, як і минулого року, має стати Софійська площа, де вже почали встановлювати 20-метрову головну ялинку. Її мають урочисто запалити у наступний четвер, 19 грудня. 

На Софійській площі тривають роботи зі спорудження різдвяного містечка. Фото: Folk Ukraine

На самій площі та вздовж Володимирського проїзду з’явиться чотири «королівства»: подарунків (новорічна ярмарка), розваг (дитячі зони), смаку (фудкорт) та лайків (фотозона). Тут, на площі, проходитимуть головні святкові концерти (зокрема, обіцяють виступи гуртів ТНМК та Pianoboy). 

Організатори кажуть, що відвідувачі зможуть пересуватися між «королівствами» на спеціальному різдвяному експресі, а кожне з них «буде настільки цікавим, що звідси не захочеться йти». 

Крім того, вони запевняють, що всі локації будуть повністю доступні для людей з інвалідністю, а новорічне свято буде по-справжньому сімейним — тож на ярмарках не продаватимуть міцний алкоголь.  

Ялинка на Подолі

14 грудня розпочнуться святкування на Контрактовій площі. Тут встановлять другу за розміром новорічну ялинку, а поряд з нею зведуть велику ковзанку, фудкорти, ярмаркове містечко та резиденцію Святого Миколая. 

Фото: stolychno.news

Тут, на Контрактовій площі, мають відбутися фестиваль українських діджеїв та виступи класичних оркестрів. У КМДА кажуть, що новорічної ночі постійно працюватиме фунікулер, щоб містяни могли безперешкодно їздити між Подолом і Верхнім містом. 

Охороняти обидві локації буде «Муніципальна варта». За словами Ігоря Добруцького, організатора святкування на Софійській площі, вони також боротимуться зі стихійною торгівлею та «нав’язливими фотографами, які хапають туристів за руки».  

Сноупарк біля Арки

21 грудня під Аркою дружби народів відкриють міський сніговий парк. Організатори запевняють, що він стане одним із найбільших у Європі: 

«Висота гірки сягне п’ятиповерхового будинку, а довжина — половини футбольного поля». 

Впродовж двох днів, з 10:00 до 23:00, тут проходитиме безкоштовний фестиваль Дабл Тріпл Snow Fest, на якому змагатимуться лижники та сноубордисти. Для гостей працюватимуть бари і фудкорт, а спостерігати за турніром вони зможуть з трибун або на великому екрані.  

Надвечір другого дня організатори обіцяють влаштувати «веселу музичну вечірку». 

Ковзанка на шоколадній фабриці

Запалять святкову ялинку і у зимовому містечку ROSHEN Winter Village, що на Деміївській площі. 

Головною принадою цієї локації стала відкрита ковзанка площею 2 тисячі кв.м, яка влітку перетвориться на амфітеатр, оточений парком.    

Фото: Сергій Рістенко

Вхід на територію містечка — безкоштовний. Ковзанка працює з 12:00 до 22:00 по буднях, та з 10:00 до 23:00 у вихідні. Катання на ній коштує від 120 до 140 гривень, але без обмежень у часі.

До того ж організатори зимового містечка обіцяють відвідувачам «добірку кращого міського стріт-фуду».  

«Після пари ефектних па на ковзанці, ви зможете насолодитись справжніми бельгійськими вафлями чи мексиканськими тако і крепами, класичною пастою фреска чи смаженим сиром і креветками». 

Пряники з парку Шевченка

Ще одна ковзанка, безкоштовна, вже з’явилася у парку Шевченка. Вона працюватиме тут до 15 січня, щодня з 11:00 до 21:30.  

Фото: Вечірній Київ

Щоб отримати ковзани, необхідно буде залишити 200 гривень застави — або документ, що засвідчує особу. 

Також тут обіцяють обладнати «новорічні фотозони, незвичайну ілюмінацію, приємну музику і комфортні зони відпочинку — зокрема, приймальню Святого Миколая, де кожен дорослий матиме нагоду надіслати дітям смачні новорічні листівки-пряники».

Китайський фестиваль на Співочому полі 

Цієї п’ятниці на Співочому полі розпочнеться фестиваль гігантських китайських ліхтарів. Відтак тут облаштують кілька десятків «казкових світлових інсталяцій» — а також ярмарок, резиденцію Діда Мороза та фудкорт з китайськими ресторанами.

Крім того, на Співочому полі з’являться історичні інсталяції, присвячені знаковим київським пам’яткам. Організатори сподіваються, що ці арт-об’єкти приваблять туристів та заохотять містян згадати свою історію. 

«Вони світяться, переливаються різними кольорами веселки, що виглядає казково та красиво. Відвідувачі зможуть не тільки зробити яскраве фото, але й згадати історію Києва. Арт-об’єкти вдало розбавлять виставку українським колоритом». 

Вхід на фестиваль коштуватиме 200 гривень. 

Зимова країна на ВДНГ 

Минулої суботи вп’яте розпочався тематичний фестиваль «Зимова країна на ВДНГ». За словами організаторів, він щоразу перетворює виставковий комплекс на «справжнє новорічне місто з різноманітними активностями для всієї родини». 

Фото: ВДНГ

Тут вже запрацювали велика ковзанка, новорічний ярмарок, замок крижаних скульптур, ляльковий театр для дітей та «Різдвяна фабрика мрій»: 

«Це казкове місто з реалістичними декораціями, де, занурившись у різдвяну пригоду, гості познайомляться з процесом виготовлення скляних ялинкових прикрас… На додачу в казковому місті працюватиме справжня Різдвяна Пошта, де кожен зможе відправити свої подарунки близьким». 

Облаштували тут і фудкорти, екстремальні атракціони та «яскраві світлові інсталяції, що створюють чарівну атмосферу і занурюють гостей у різдвяну казку».

Читайте також: Як в Європі та Україні з’явились різдвяні містечка з глінтвейном і солодощами?

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button