Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Jeenah Moon / The New York Times

Після двох років юридичних суперечок Гарві Вайнштайн та правління його збанкрутілої кіностудії досягли попередньої угоди про виплату 25 мільйонів доларів десяткам його ймовірних жертв сексуальних домагань, пише The New York Times. Юристи, які беруть участь у переговорах, стверджують, що домовленість не передбачає визання голлівудським продюсером своїх вчинків неправомірними чи виплат безпосердньо обвинувачувачам. Усі витрати покриють страхові компанії, що представляють колишню студію продюсера, компанію Weinstein.

Виплати можуть отримати понад 30 актрис та колишніх співробітниць Вайнштайна, які звинувачують його у сексуальних домаганнях і зґвалтуваннях. Така домовленість покладе край позовам проти нього та його колишньої компанії. Угода чекає остаточного підпису всіх сторін.

Вайнштайна судитимуть на Манхеттені на початку січня за звинуваченням у сексуальних домаганняї із участю двох жінок. Якщо домовленості підпишуть всі сторони, то з членів правління компанії знімуть усі звинувачення, а можливі жертви відмовляться від усіх претензій.

Кетрін Кендалл, п’ятдесятирічна актриса, яка звинуватила Вайнштайна в тому, що запросивши її до себе додому нібито на робочу зустріч у 1993 році, він оголеним ганявся за нею по квартирі, сказала, що розчарована умовами угоди. Втім, актриса погодилася на домовленості, оскільки не хоче завадити іншим позивачкам отримати компенсації.

«Мені це не подобається, але я не знаю, як дістати його», – сказала вона в інтерв’ю. – «Я не знаю, що я можу насправді зробити».

Джині Гаррісон, адвокат із сексуальних домагань, що представляє Сандіпу Рехал, колишню помічницю Вайнштейна, яка є учасницею домовленостей, заявила, що наполягання на більш сприятливих умовах може взагалі залишити жертв із порожніми руками. Такого висновку адвокатка дійшла, вивчивши інші попередні рішення щодо різних позивачів.

Одним зі слабким місць справи є те, що зірки на кшталт Ґвінет Пелтроу, Анджеліни Джолі чи Сальми Гаєк, які звинувачували Вайнштайна у сексуальному домаганні, не пішли до суду. Справа актриси Ешлі Джад, яка заявила, що має намір притягти Вайнштейна до судової відповідальності, не буде частиною угоди.

Оскільки багато можливих жертв відмовилися оскаржувати злочин, суд в Нью-Йорку розглядатиме лише випадки двох жінок. Одна з них звинуватила Вайнштейна в зґвалтуванні в готелі на Манхеттені у 2013 році, а інша заявила, що він змушував її до орального сексу в 2006 році.

Якщо угоду підпишуть, вісімнадцять можливих жертв поділять між собою трохи більше шести мільйонів доларів, при цьому жодна особа не отримає більше 500 тисяч доларів.

Оскаржити попередню угоду мають намір двоє жінок – продюсерка Александра Каноса й актриса Веділ Девід. Адвокат останньої заявив, що заперечує проти нинішньої угоди через застереження, в якому сказано: у випадку, якщо дві жінки не братимуть участі, один мільйон доларів із фонду Вайнштейн може витратити на власний захист.

«У багатьох із нас вийшов термін давності справи», – сказала Кетлін Дюлані (56 років),  яка звинуватила містера Вайнштейна у сексуальних домаганнях та нападі на неї в середині 1990-х.

Тому навіть така неповноцінна домовленість, за її словами, може «принести справедливість і полегшення».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button