Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Андрій Антоненко, Riffmaster. Фото: facebook.com/andrew.antonenko

У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета затримано музиканта і військового-добровольця Андрія Антоненка, відомого як Riffmaster, та дитячого хірурга «Охматдиту» і волонтерку АТО Юлію Кузьменко на прізвисько «Ліса». Про це було оголошено на брифінгу Міністерства внутрішніх справ, яке транслювало Громадське.

Подовідомляється, що саме вони закладали вибухівку під автомобіль, де перебував Шеремет. Мотивом вважають прагнення дестабілізувати ситуацію в країні.

Слідство також підозрює у причетності до вбивства 26-річну Яну Дугарь та подружжя військових Владислава та Інну Грищенків з позивними «Буча» та «Пума».

У МВС повідомили, що слідчі виявили зв’язок між непов’язуваними раніше справами: підривом електроопори у Херсонській області у 2015 році та замахом на вбивство чоловіка у Косові у 2018 році. За замахом у Косові цієї осені затримали поружжя Грищенків. Слідство вважає, що у Косові використали майже ідентичний вибуховий засіб, як і той, яким підривали автомобіль Шеремета.

Повідомляється, що найближчим часом буде затримано замовника вбивства у Косові, там задіяна «ціла родина».

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про те, що поліція затримала і оголошує підозру фігурантам справи про вбивство Шеремета. За кілька хвилин до цього підозрюваний Антоненко повідомив, що йому «пред’являють вбивство Шеремета» – правоохоронці прийшли до нього додому з обшуками. Він заявив Громадському, не має стосунку до справи, і навіть не пам’ятає, коли саме сталося вбивство журналіста.

Журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля, який належав редакторці «Української правди» Олени Притули, якої в автівці в той час не було.

Павло Шеремет. Фото: Wikipedia

Шеремет починав журналістську діяльність у Білорусі, але зіштовхнувся з переслідуваннями з боку режиму Александра Лукашенка, Після чого він переїхав до Росії та отримав російське громадянство. З 2012 року працював в Україні — в «Українській правді», на телеканалі «ТВі» та на «Радио Вести».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button