Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Новий Генеральний план Києва мають ухвалити в Київраді у першій половині 2020 року. При цьому, це буде перший безстроковий генеральний план Києва. Про це на форумі «Майбутнє Києва» повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Вже на початку наступного року, стартують громадські слухання й обговорення. За результатами яких до проєкту будуть вносити корективи, пропозиції киян. Врахують зауваження громадськості. У слуханнях зможуть взяти участь усі небайдужі кияни», – заявив міський голова.

Як уточнив розробник проєкту Генерального плану столиці Сергій Броневицький, громадські слухання почнуться в лютому 2020 року.

Як дізнався «Хмарочос», на сьогодні досі не затверджений історико-архітектурний опорний план, який визначає межі й режими використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів.

Всього за словами Сергія Броневицького, до історико-архітектурного опорного плану потрапили понад 3500 пам’яток архітектури.

При цьому в КМДА планували презентувати історико-архітектурний опорний план ще в травні 2018 року.

Робота над Генпланом триває вже 10 років. Розробляє його комунальна організація «Інститут генерального плану» на чолі з Сергієм Броневицьким.

Згідно з документом, в 2040 році населення Києва має збільшитись до 3,8 млн чоловік. Також він передбачає будівництво 45 тис. місць. У брошурі-презентації нового Генплану йдеться про те, що пріоритет, за новим документом, буде надано пішоходам, велосипедистам та громадському транспорту. Проте у відеоролику, який Віталій Кличко поширив на своїй сторінці у Facebook, йдеться про те, що в особливому фокусі перебуватиме переміщення киян автівками.

https://www.facebook.com/Vitaliy.Klychko/videos/575761966586499/

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button