Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23445 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: mistosad.squarespace.com/thirst

Команда громадської організації «Місто-сад» зробила саркастичну серію футболок з типовими для українського повсякдення образами. На футболках зобразили гречку, килими, насіння, картаті господарські сумки, «шльопанці», «євробляхи» і навіть лебедя із шин, засклений балкон та маршрутку.

«На Сході, і на Заході українці їздять в маршрутках, їдять зернята під час футбольних матчів (і не тільки), ходять в “шльопках”, майструють в саду лебедів із шин та передають гостинці в картатих господарських сумках. Бо ми живемо одним і тим же життям», – пишуть ініціатори проєкту.

Футболки створені в рамках проєкту про толерантність та плюралізм «Розрізняй PRO: руйнування стереотипів». У ході проєкту представники громадської організацї здійснили кілька експедицій на Схід і на Захід країни. Після таких подорожей виникла ідея показати «прості та сильні речі», які об’єднують всю Україну.

«Для мене ці всі шинові та вуличні імпровізовані селфмейд прикраси реально нас об’єднують. Це реально connecting Ukraine», – коментує для «Місто-сад» ідею Анастасія Шевченко.

Анастасія Шевченко та Іван Маринич. Фото: facebook.com/GardenCityNGO

«В якийсь момент я відмовився від килимів у побуті, але з часом зрозумів, що вони таки тішать око і об‘єднують людей. В хату поки не повернув цю красу, але на деякі виступи прошу постелить на сцену. Красіво ж) Kovior – connecting people», – пояснив Іван Маринич.

Купити футболку можна, написавши Місто-сад. Усі кошти, отримані за футболки, підуть на розвиток скверу Небесної сотні у Києві.

Нагадаємо, громадська організація «Місто-сад» заснована в 2014 році під час Революції Гідності в Україні «як сила, яка об’єднує громаду та надихає на дію». Організація орієнтована на довготривалі проєкти. Основним принципом роботи є партисипація.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button