Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23628 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

LocHal Public Library. Фото: Stijn Bollaert

Журі Світового фестивалю архітектури оголосило публічну бібліотеку в нідерландському місті Тілбург «будівлею року», повідомляється на сайті World Architecture Festival.

LocHal Public Library. Фото: Stijn Bollaert

Проєкт LocHal Public Library, розроблений Civic architects, передбачав реновацію будівлі 1932 року, яку перед тим планувалося знести.

LocHal Public Library. Фото: Stijn Bollaert

Натомість було створено багатофункціональну бібліотеку з приміщеннями для різних потреб, зокрема для лекцій, публічних подій, коворкінгу тощо.

LocHal Public Library. Фото: Stijn Bollaert

Бібліотека має особливу систему зонування опалення, яка нагріває окремі зони, в яких перебувають люди.

LocHal Public Library. Фото: Stijn Bollaert

Всередині величезного об’єму з висотою стелі 15 метрів розмістили шість текстильних екранів, які можна рухати, змінюючи параметри приміщень.

LocHal Public Library. Фото: Stijn Bollaert

У номінації «найкращий проєкт» переміг генплан забудови району площею 360 гектарів у німецькому Гамбурзі. Концепцію The Connected City розробляли архітектори Adept, Karres+Brands і Transsolar.

The Connected City. Фото: adept.dk

Розташовані недалеко від центру міста поля планують забудувати житлом, комерційними будівлями, бізнес-центрами, громадськими спорудами та іншою інфраструктурою. Новий район забезпечать швидкісним сполученням із центром. У пріоритеті будуть велосипедисти, пішоходи та громадський транспорт.

The Connected City. Фото: adept.dk

Район перерізатимуть канали. Мешканці зможуть одночасно жити міським і сільським життям.

The Connected City. Фото: adept.dk

«Ми хочемо створити район, який покаже, як Гамбург має виглядати в майбутньому», – зазначає представниця муніципалітету Доротея Штапельфельдт.

The Connected City. Фото: adept.dk

Найкращим інтер’єром визнано проєкт J.C. Architecture у Тайпеї, Тайвань. Це колишні казарми японської армії, перероблені на затишне житло для молодої сім’ї. Архітектори дбайливо зберегли старі елементи, такі як дерев’яні віконні рами та дерева у внутрішньому дворику.

Фото: J.C. Architecture

У категорії «ландшафтний дизайн» відзначили набережну річки Янпу, що у китайському Шанхаї.

Фото: worldarchitecturefestival.com

Серед переможців у 15 номінаціях опинився і київський проєкт: ЖК «Комфорт таун» від archimatika отримав премію за використання кольору.

Цьогоріч World Architecture Festival проходив у Амстердамі. Фестиваль проводять із 2008 року.

Читайте також: Набережна, школа та проєкти в Італії: хто отримав архітектурну премію Ukrainian Urban Awards?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button