Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Облаштування гірки під Аркою дружби народів. Фото: Олександр Барабошко

20 грудня до Києва привезли сніг, зібраний на трасах курорту Буковель у Карпатах. Про це розповів Олександр Барабошко, один із організаторів Дабл Тріпл Snow Fest, для якого і призначений сніг.

Понад 130 тонн снігу везли п’ять КАМАЗів. Аби сніг не розтанув, його щільно накрили тентом.

«Зараз там своєобразний мікроклімат, під тентом. Якщо відкриємо, це може ускорити тайку снігу, а потім уже не можна буде закривати», – пояснював ТСН процес транспортування снігу Євген, водій однієї з вантажівок.

Сніг вивантажують під Аркою дружби народів, де 21-22 грудня влаштують змагання сноубордистів. Проєкт Дабл Тріпл Snow Fest переміг на Громадському бюджеті Києва.

Облаштування гірки під Аркою дружби народів. Фото: Олександр Барабошко

За словами Барабошка, снігові пушки не впоралися зі своїм завданням через температуру 10-15 градусів тепла. Тож сніг для фестивалю вирішили взяти в Буковелі.

«Ми передбачали, що снігу може не бути, суто теоретично, але що буде температура +10 – аж ніяк. За такої температури навіть пушки не дають результату… Звичайно, ще рік тому я б розсміявся в обличчя, якби хтось сказав, що ми в Київ у грудні будемо везти фурами сніг», – пише Барабошко.

Сніг також добиратимуть із верхніх шарів катків у Києві й області. Під Аркою встановлюють гірку заввишки у п’ятиповерховий будинок, яку покриють шаром снігу.

Облаштування гірки під Аркою дружби народів. Фото: Олександр Барабошко

У Києві немає снігу через незвично теплу погоду. Зокрема, 18 грудня максимальна температура повітря перевищила +15 градусів. Це найвищий показник за всі 139 років спостережень. А ніч на 19 грудня у Києві виявилась найтеплішою з 1881 року: стовпчик термометра не опустився нижче +5,8 градуса.

Нагадаємо, наприкінці листопаду снігові пушки почали засніжувати схили для катання на Голосіївській гірці й у Протасовому Яру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button