Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Верховна Рада у другому читанні проголосувала за створення єдиного реєстру педофілів та добровільну хімічну кастрацію.

За законопроєкт №0887 «щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканності малолітньої чи малолітнього» проголосували 325 депутатів.

Реєстр засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітніх осіб повинен запобігти рецидиву таких злочинів. Прокурори, слідчі, поліція та Держбюро розслідувань матимуть доступ до реєстру. Разом із тим керівники закладів освіти, охорони здоровʼя чи інших установ, які здійснюють нагляд за дітьми, зможуть отримати інформацію з реєстру. Утримувачем реєстру є Міністерство юстиції.

Закон посилює відповідальність за злочин, передбачений ст.152, 153 КК, проти особи віком до 14 років, незалежно від її добровільної згоди. За зґвалтування передбачено 10-15 років вʼязниці. При цьому особу засуджують до довічного ув’язнення у разі повторного злочину.

Згідно з законом, частину терміну ув’язнення можна замінити на добровільну хімічну кастрацію (для осіб, які не менше дев’яти років перебували у в’язниці). Якщо людина обрала кастрацію як заміну невідбутої частини покарання, то надалі її дії контролюватимуть за допомогою електронних засобів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button