Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23582 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: mvs.gov.ua

Перебіг екзамену на право керування відтепер фіксуватимуть на відеокамеру, яку встановлюватимуть у кожному екзаменаційному авто, повідомляє Міністерство внутрішніх справ. Це допоможе зробити процедуру складання іспиту більш прозорою.

Іспити на право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС. У 2018 році в Україні видали 409 729 водійських посвідчень.

ВІдеофіксацію обіцяють забезпечити в кожному регіоні країни вже з 24 грудня цього року. Камери фіксуватимуть дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Загалом функціонуватимуть 440 мобільних приладів. У разі суперечностей кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту і скористатися даними з камер як доказами.

Під час тестового режиму інформація з відеореєстратора зберігатиметься десять діб. Також кандидат у водії матиме право відмовитися від фіксації процесу складення практичного іспиту.

Обов’язковою фіксація іспитів стане з 2020 року, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стане підставою для його недопуску до складення практики. Після впровадження обов’язкової фіксації також збільшиться термін зберігання відео.

Також 18 грудня прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив про тестування нового мобільного додатку «Дія», яке дозволить водіям користуватися правами і техпаспортом в електронному вигляді, вже підключилися п’ять із половиною тисяч водіїв в Україні. 

Прем’єр-міністр опублікував відеоролик, в якому показано, як будуть виглядати водійські права і техпаспорт в смартфоні.

«Плануємо в найближчі чотири-п’ять днів відкрити доступ всім, хто залишав коректні заявки (у кого є посвідчення і техпаспорт). Рівень коректності відображення даних на рівні 60-68% для водійських посвідчень, 78-82% – для техпаспортів», – зазначив Міністр цифрової транформації України Михайло Федоров.

Нагадаємо, що е-права та електронної техпаспорт – це цифровий образ виданих особі документів разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом). Водій зі свого смартфона зможе пред’являти його поліцейському, а той за допомогою спеціальних технічних засобів зможе підтверджувати дані в електронних ресурсах єдиної інформаційної системи МВС.

Наразі відбувається бета-тестування державного додатку «Дія», яке відбуватиметься в кілька етапів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button