Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: petition.kyivcity.gov.ua

На сайті Київради з’явилася петиція про створення парку в центрі Києва на розі вулиць Антоновича та Ділової. Автор петиції – Олександр Мельник.

Раніше на цій ділянці розташовувалося трамвайне депо імені Шевченка. У вересні 2005 року, коли міським головою був Олександр Омельченко, депо перенесли на західну околицю міста — на масив Південна Борщагівка. Будівлю на розі вулиць Антоновича та Ділової знесли, а ділянку віддали у приватну власність для подальшої забудови.

Проте будівництво так і не розпочалося, а восени 2008 року котлован затопило. Зараз на цій ділянці багато дикої рослинності.

«Важливість появи нового парку полягає в поліпшенні туристичної привабливості міста, створенні нових місць для відпочинку, приведення території у належний санітарно-гігієнічний стан та озелененні міста. Актуальності додає наявність поряд декількох шкіл ( №112, 44, 78, 92, 32, дмш №10), Національного університету фізичного виховання і спорту України, Київського національного лінгвістичного університету, установ накшталт Пенсійного фонду України, спортивних споруд, а саме НСК “Олімпійський”, наявність поряд кінотеатру, швидкий розвиток житлового фонду а саме ЖК “Chicago central house”, ЖК “New York Concept House”, ЖК “Tetris Hall”, та багато інших установ», – йдеться в петиції.

Трамвайне депо імені Шевченка. Фото: Wikipedia

 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button