Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

За чотири місяці у Києві відсортували та відправили на переробку 6,3 тисячі кубометрів вторсировини, зібраної за допомогою пілотних роздільних контейнерів, повідомляє пресслужба КМДА.

2600 контейнерів встановили наприкінці липня. Окремо збирали пластик, скло, папір та іншу вторинну сировину.

Із серпня зібрали близько 40 тисяч кубометрів відходів та відвезли на сортувальні лінії. Придатними для переробки виявились 6,3 тисячі кубометрів – тобто майже 15%.

За словами заступникв голови КМДА Петра Пантелеєва, папір часто траплявся вологим або з рештками їжі, у контейнери для пластику кидали предмети з папером і металом, забруднені жиром, з маркуванням цифрами 3 та 7 тощо.

Так, у жовтні Київспецтранс скаржився на те, що в роздільні контейнери біля універмагу «Україна» викидають недоїдки, тож смітники довелося взалагі прибрати.

На старті роботи проєкту рух «Україна БЕЗ сміття» застерігав, що через слабку інформаційну кампанію містяни недостатньо добре сортуватимуть сміття. Зауважували, якщо в контейнери потраплятиме органіка, це зведе нанівець всю задумку.

Місто також встановило 119 контейнерів для небезпечних відходів – люмінісцентних ламп, термометрів і батарейок. Згодом планують встановити контейнери для медичних відходів.

Наразі збір батарейок, які гарантовано буде перероблено, провадить лише ГО «Батарейки, здавайтеся!» У грудні бокси встановили у гіпермаркетах «Епіцентр» і «Нова Лінія». Переробку оплачуватимуть торговельні мережі та виробники батарейок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button