Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київський міський голова ВІталій Кличко відкрив мостовий перехід через проспект Перемоги, який є частиною Шулявського шляхопроводу. Для цього він вдягнувся у костюм Діда Мороза та проїхався так новозбудованим мостом на квадроциклі. Зараз рух мостовим переходом відкрито для автівок.

Окрім мосту, ще мають бути збудовані три з’їзди з нього. Один мають побудувати на місці цеху №5 заводу ПКМЗ (колишній «Більшовик»), який досі перебуває у державній власності. Його місто планує викупити, згадував перший заступник голови КМДА Микола Поворозник у інтерв’ю «Хмарочосу».

«За проектом на знесення цеху і будівництв з’їзду у нас закладено 130 млн грн», – заявив він. Проте транспортний інженер Віктор Петрук оцінює вартість цеху в 500 млн грн. Крім того, якщо станом на червень 2018 року вартість будівництва становила 830 мільйонів гривень, то 7 жовтня 2019 року Кличко підписав розпорядження про перезатвердження проєкту реконструкції Шулявського мосту зі збільшеною до 1,05 мільярда гривень кошторисною вартістю робіт. Також, за словами Петрука, у 2020 році з міського бюджету планують виділити на будівництво ще 924,3 млн. грн. І ця сума все ще не включає повної ринкової вартості цеху №5 ПКМЗ, наголошує він.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button