Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Christian Fregnan, Unsplash

Більшість систем розпізнавання обличчя значно гірше ідентифікують афроамериканців і азіатів, ніж білих. Такого висновку дійшов Національний інститут стандартів і технологій США.

Експерти дослідили 189 алгоритмів від 99 розробників із усього світу, які загалом репрезентують індустрію технології розпізнавання обличчя. Для аналізу використовували бази ФБР та Міністерства нацбезпеки США, які налічували більш як 18 мільйонів фотографій 8,5 мільйонів людей.

Як виявилося, у процесі верифікації 1:1 (коли потрібно пересвідчитися, чи є персона тією, за кого себе видає, або тією, кого розшукують) різні системи помилялися від 10 до 100 разів частіше, коли йшлося про афроамериканців або азіатів, порівнянно з білими. Прогнозовано, алгоритми, розроблені в країнах Азії, видавали не такий високий рівень помилок, принаймні хибнопозитивних результатів.

У випадках ідентифікації 1:n (коли потрібно відшукати відповідність обличчя серед множини облич із бази) алгоритми найгірше спрацьовували у випадках із темношкірими жінками.

Автори дослідження не з’ясовували, чому алгоритми працюють саме таким чином, але зауважують, що правоохоронці та законодавці мають врахувати ці дані під час прийняття рішень.

Читайте також: GPS-браслети, рейтинг довіри – як у китайських містах контролюють своїх жителів

Нагадаємо, у китайському Шенчжені почали сплачувати проїзд за допомогою розпізнавання облич. А в Україні мережа супермаркетів «Велика кишеня» запустила сервіс оплати покупок за допомогою сканування обличчя.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button