Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Faina design

Експертка з дизайну та архітекторка Мішель Огундехін назвала сім трендів дизайну інтер’єрів, які будуть актуальними у 2020 році, й серед них – український примітивізм, пише Dezeen.

1. «Сексуальна» екологічність

Чимало великих і малих брендів вже використовують перероблену сировину та «зелені» технології, але на думку експертки, у новому році еко-продукція має стати привабливішою, аби справді вийти в мейнстрім. Товар має викликати бажання, так би мовити, бути «сексуальним», – це те, чим нерідко нехтують сучасні борці за екологію.

Фото: Dust London

В якості прикладів для наслідування вона наводить мозаїчну плитку з переробленої деревини від Another Brand, а також речі, створені з чайних відходів, від Dust London.

Фото: Another Brand

2. Провокативні поєднання

Бунтарство досі є можливим в дизайні інтер’єрів, вважає авторка. Воно прокладає шлях завдяки неочікуваним поєднанням та несподіваним колабораціям. Одне з утілень цього тренду – інтер’єр ресторану МсDonald’s у Парижі, створений відомою італійською дизайнеркою Паолою Навоне.

3. Новий монохром

Протягом 2020 року експертка прогнозує повернення моди на монохром, але відмінний від скандинавського мінімалізму, популярного десять років тому. Нові монокольори будуть теплими і тактильними. Серед найактуальніших авторка називає хмарно-білі, димно-сірі, чорнильно-сині відтінки. Як приклад вона наводить монохромну колекцію фарб для інтер’єру від The Paint and Paper Library та палітру бренду Gris.

Фото: The Paint and Paper Library

4. Великі м’які меблі

У дизайні меблів спострерігається тенденція до більшого комфорту, викликана бажанням зануритися у спокій домівки на тлі світових потрясінь. Меблі стають пухкішими, м’якшими та округлішими, дивани збільшуються в розмірі. Наприклад, як в італійського бренду Minotti.

Фото: Minotti

5. Сучасний український примітивізм

У 2020 році набуде неабиякої актуальності примітивістський стиль, який походить із України. Він передбачає використання грубих фактур і форм, натуральних матеріалів, таких як корок, ротанг, фанера. Директорка студії Faina design Вікторія Якуша описує його як «наївний дизайн, простий за формою і глибокий за змістом».

Фото: Faina design

«Це не перебільшення. Україна – країна з давнім корінням, яка зберегла незмінними місцеві ремісничі традиції, такі як гончарство та столярство, з використанням технологій, що налічують до 400 років. Попри сучасні політичні негаразди саме ця автентична рукотворність заслуговує наслідування», – пише Мішель Огундехін.

Фото: Faina design

Читайте також: Архітектор Сергій Махно створив собі дім в українсько-японському стилі

6. Аналогова простота

Щобільшої популярності набувають жива музика, поетичні читання, друковані книги та паперові записники. Експертка вважає, що суспільство втомилося від цифрових технологій і все частіше звертається до теплих лампових речей. Вона пропонує звернути увагу на американського дизайнера Скотта Беденнера, який виробляє текстиль із мохеру, шовку та старих касетних плівок.

Текстиль зі старої касетної плівки. Фото: The Bodenner Collection

7. Адаптація або смерть

Поняття «хюгге» та «ікігай» залишаться в минулому й новим модним словом стане «нунчі». Це термін із корейської культури, якому п’ять тисяч років. Він означає вміння слухати та оцінювати настрої інших. Однак це не емпатія – нунчі є емоційно нейтральнішим поняттям. Йдеться не про те, щоб піддаватися настроям більшості, а про те, щоб зважати на них і адаптуватися до нового устрою. Згідно з принципами еволюції, виживають не найсильніші, а найбільш пристосовані.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button