Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Vladislav Belotsky / Facebook

Заступник голови КМДА Пето Пантлеєв в ефірі каналу 112 заявив, що міська влада компенсує збитки, яких зазнали містяни внаслідок аварії, за умови надходження відповідних запитів.

«Якщо будуть надходити запити, будемо вирішувати ці питання, індивідуально в кожному випадку», – сказав Пантелеєв.

Водночас у Фейсбуці юристи просять відгукнутися людей, які постраждали від аварії (матеріально, фізично чи морально).

Як повідомив «Хмарочосу» Максим Коваль, адвокат, член АО Berystone, юристи мають намір супроводжувати звернення громадян про відшкодування збитків. Але перед цим постраждалим потрібно задокументувати матеріальну шкоду, наприклад, отримати висновок експерта про пошкодження майна чи висновок лікаря про шкоду для здоров’я.

На думку юриста Андрія Любченка, «компенсацію має отримати не тільки Ocean Plaza, але і його орендарі, а також всі громадяни, чиє майно та здоров’я постраждали».

На брифінгу чиновники повідомили, що причною прориву тепломережі на вулиці Антоновича став  фізична зношеність труби, адже даний трубопровід збудований 1987 році, і вже відпрацював нормативний термін експлуатації (середній нормативний термін експлуатації – 25 років). Також відомо, що з 2700 кілометрів теплових мереж Києва 80% потребують ремонту.

Фото: Клуб Коренного Киевлянина / Facebook

До пошкодженої магістралі під’єднано близько трьох тисяч споживачів, які тимчасово залишилися без опалення. Наразі їх підключили на інші ділянки і за даними Київтеплоенерго зараз у цих будинках є тепло і гаряча вода.

Комунальні служби зараз міняють весь трубовід на пошкодженій ділянці (23 метри). Ліквідацію пошкодження біля ТРЦ Оcean Plaza обіцяють завершити за одну добу – вранці 15 січня.

Представник Київтеплоенерго також, відповідаючи на питання журналістів, сказав, що службове розслідування цього випадку не відкривали, оскільки всі працівники діяли відповідно до посадових інструкцій та закону.

Нагадаємо, вчора біля станції метро «Либідська» прорвало тепломережу. ТРЦ Ocean Plaza затопило. Внаслідок події постраждало 10 осіб. Трьом з них допомогу надано на місці, семеро перебувають у лікарні. Наразі транспортний рух на вулиці Антоновича біля Либідської площі перекрито.

Раніше також два роки поспіль трубу проривало на розі вулиць Шота Руставелі та Саксаганського.

Фото: Київтеплоенерго

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button