Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Kyivmetrobud

16 січня Печерський райсуд арештував банківські рахунки «Київметробуд» та його підрозділів. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, за клопотанням якого було накладено арешт.

Повідомляється, що це було зроблено «для запобігання шахрайському заволодінню бюджетними коштами» під час будівництва ділянки метро на житловий масив Виноградар. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

У подальшому Офіс Генпрокурора звернеться до суду з клопотанням про передачу цих коштів в Агентство з розшуку та менеджменту активів, аби виплати на будівництво метро надалі контролювала держава.

14 січня голова наглядової ради «Київметробуду» Олег Токарев заявив, що наразі роботи з будівництва метро на Виноградар виконано лише на 2,5% від суми контракту – 150 мільйонів гривень – при тому, що генпідрядник вже витратив 1,6 мільярда.

16 січня на пресконференції в агентстві Інтерфакс-Україна Токарев заявив, що терміни будівництва зірвано і запуск двох станцій метро переноситься на рік. Головний інженер будівництва метро на Виноградар Євген Шатайкін оцінив відставання не менш як на сім-вісім місяців.

Раніше Токарев звинуватив у такій ситуації зміну керівництва «Київметробуду», що відбулася рік тому. Він нарікав, що з компанії посунули професіоналів. Наприкінці 2019 року акціонери «Київметробуду» домоглися повернення попередніх керівників та переобрали склад наглядової ради.

Нагадаємо, згідно з тендером, «Київметробуд» має отримати з бюджету Києва шість мільярдів гривень на спорудження станцій «Мостицька» та «Проспект Правда» Сирецько-Печерської гілки метро. Відкриття було заплановане на 2021 рік.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button