Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Сергій Пасюта

Із 2016 року працівники «Київзеленбуду» активно вирубували дерева на бульварі Тараса Шевченка і лише торік компенсували висадженням 123 саджанців. Про це йдеться у відповіді «Київзеленбуду» на запит киянина Сергія Пасюти.

Даних до 2015 року включно не збереглося – у підприємстві кажуть, що всі документи чотирирічної давнини здали до архіву Києва, а частину знищили.

«Хмарочос» показав арбористу Володимиру Ветроградському фотографії молодих дерев на бульварі Шевченка і попросив оцінити їхні шанси на виживання.

Фото: Сергій Пасюта

«Самі новопосаджені саджанці на бульварі я ще не бачив. Якщо ці саджанці мають розвинену кореневу систему та були посаджені з мінімальним дотриманням правил посадки, у них є шанс. Але навіть якщо вони правильно посаджені, без регулярного поливу в період приживання шанси на повноцінний розвиток мінімальні, враховуючи умови зростання на бульварі Шевченка. Особливо це стосується спекотного періоду року», – відповів Ветроградський.

«Те, що деревця з не опалим листям на гілках, може суттєво вплинути на їхню життєздатність», – додав він.

Фото: Сергій Пасюта

Нагадаємо, що під час реконструкції мережі освітлення на бульварі Шевченка робітники пошкодили коріння дерев. Ветроградський помітив, що нову лінію освітлення проклали просто по кореневій системі тополь.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button