Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: eco town

Даша Цапенко, випускниця Академії дизайну в Ейндховені (Нідерланди) з України, створила плащ із пророщеного насіння чіа, розповідає eco town.

Створення «живої тканини» зайняло три місяці. Плащ із рослин треба поливати п’ять разів на день.

Щоб проростити насіння чіа, необхідно десять днів. До того, як придумати рослинний одяг, дівчина вирощувала насіння для їжі.

Своїм еко-проєктом авторка прагне спонукати людей до переосмислення статусу одягу у житті.

«Технологія “живого хутра” проста: замочене насіння чіа розподілила на основі з марлі, де воно з часом проросло», – розповідає Даша Цапенко. – «З одного боку коріння, сплітаючись, створює живу підкладку, а із зовнішнього боку виробу паростки утворюють зелене “хутро”».

Наразі авторка винаходу пробує зробити матерію більш довговічною. Дівчина не планує робити плащі з чіа комерційним проєктом.

«”Живе хутро” – це заклик до припинення бездумного споживання речей, проект-маніфест про співіснування людини і одягу», – наголошує винахідниця.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button