Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Aranxa Esteve / unsplash

Міська влада Амстердама заявила, що візьме на себе боргові зобов’язання молодих повнолітніх людей, щоб дати їм більше можливостей і свободи для пошуку роботи чи отримання освіти, пише The Guardian.

На думку муніципалітету, великі борги серед міської молоді заважають їй вдало знайти свою нішу на ринку праці чи отримати бажану вищу освіту.

У рамках пробного проєкту міський кредитний банк веде переговори із кредиторами щодо викупу боргів.

Кредиторам натомість нададуть 750 євро, як стимул для передачі боргу в банк муніципалітету. Тим, хто вирішить навчатися чи записатися на курси або тренінги, міська влада скасує більшу частину боргу.

Фото: Markus Spiske / unsplash

«Борги викликають сильний стрес. А для молодих людей борги часто визначають їхнє майбутнє, – сказала заступниця мера Амстердама Маржолейн Мурман. – Більшість із цих молодих людей узяли позику і через невдачу чи незнання опинилися в ситуації, коли вони не змогли впоратися з нею без допомоги. Тому ми їм зараз допоможемо, щоб вони могли зробити новий старт».

Проєкт передачі боргу розпочнеться в лютому. Кожній людині нададуть тренера, з яким вони підготують «план дій». Це має допомогти подолати зневіру молодих людей із нестабільними доходами, дасть можливість реструктурувати свої фінанси та зробити всі необхідні виплати.

Згідно з офіційними даними, більше третини (34%) амстердамців у віці від 18 до 34 років мають борги. Середня студентська заборгованість у Нідерландах зросла з 12 400 євро в 2015 році до 13 700 євро в 2019 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button