Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: архітектурне бюро TRDZ

У Львові з’явився готель, облицьований кортеневою сталлю. FEST Hotel створило архітектурне бюро TRDZ на замовлення холдингу емоцій «! FEST». Споруда запроєктована на колишній швейній фабриці.

Фото: архітектурне бюро TRDZ

Кортенову сталь розробили для використання у важкій промисловості, суднобудуванні як конструкційний матеріал. Особливістю таких сплавів є те, що сталь після певного часу (до кількох років) перебування на відкритому просторі  окислюється і набуває іржавого забарвлення. Після цього сталь більше не зазнає негативного впливу навколишнього середовища: на поверхні виникає захисний шар, який запобігає  впливу атмосферної корозії. Така сталь не потребує фарбування чи іншого обслуговування.

COR-TEN є зареєстрованою торговою маркою United States Steel Corporation. Назва COR-TEN є похідною від двох основних відмінних властивостей цього типу сталі: corrosion resistance (корозійна стійкість) та tensile strength (міцність на розрив).

Фото: архітектурне бюро TRDZ

Завдяки покриттю кортеновою сталлю з плином часу готель набуватиме все іншого забарвлення – від сірого до багряно-коричневого. Як розповів «Хмарочосу» Мирослав Дзвонковський, архітектор TRDZ, «це надає споруді індустріального післясмаку». Над проєктом, окрім Мирослава, працювали архітектори Олег Трофименко та Андрій Дідюк, інженер-конструктор Андрій Свідрик.

Готель, розташований на вулиці Лемківській 15а, уже працює.  Номери можна бронювати. Проте офіційного відкриття ще не було – воно заплановане на кінець січня.

Однокімнатний номер категорії Standard для двох людей можна забронювати за 1800 гривень. Сімейний номер на чотири особи обійдеться 3600 гривень.

Проєкт готелю. Зображення: архітектурне бюро TRDZ

Наразі FEST Hotel ще незавершений – підрядники допрацьовують деталі.

В дизайн готелю інкорпоровані історії про місто: «зокрема про те круте і цікаве, те справжнє, що було у Львові колись, і що зникло і залишилось лише образами на старих фото чи в пам’яті старих львів’ян», пишуть на сторінці готелю.

Цікаво, що з кортенової сталі часто виготовляють твори сучасного мистецтва — скульптурні композиції, пам’ятники, містки та інші малі архітектурні форми. Приміром, кортеновою сталлю облицьований кампус Віденського економічного університету.

Фото: Wikipedia

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button