X

На Видубичах вчергове затопило тунель. Чому це регулярно трапляється? (фото, відео)

Кадр із відео Катерини Писаренко, 21 січня

У Києві біля автостанції «Видубичі» вчергове затопило автомобільний тунель. Відео, зняте сьогодні, 21 січня, виклала користувачка Facebook Катерина Писаренко.

«Київавтодор» відреагував на пост, запевнивши, що знає про ситуацію. «За цей тунель відповідає Укрзалізниця. Ми неодноразово звертались до них для вирішення проблеми підтоплення», – зазначає пресслужба.

Відповіла також пресслужба КМДА. Повідомили, що у тунель на Видубичах регулярно затоплює, тому що там встановлено насоси для відкачування води, які регулярно виходять з ладу. 15 січня Голосіївська райадміністрація звернулася до Укрзалізниці з вимогою вирішити цю проблему.

Затоплення тунелю 11-12 січня. Фото: Київська служба порятунку

Після чергового затоплення тунелю 11-12 січня Київська служба порятунку розповідала Сьогодні, що співробітники постійно виїжджають на це місце за викликами.

«Це не введений в експлуатацію об’єкт, який перебуває на балансі залізничників. Вони не можуть провести дренажні роботи, і в нас із цим регулярна проблема – виїжджати, щоб відкачувати воду. Через дощі та сніг піднімається рівень води в річці Либідь і затоплює цю територію», – пояснюють у КАРС.

Тунель на Видубичах 6 січня. Фото: Євгеній Лешан

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Відкрити повну версію сайту