Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Юрій Назаров, Фейсбук

Юрій Назаров, директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, представив новий дизайн Картки киянина «у лаконічному синьому кольорі». Про це він написав на Фейсбук-сторінці.

Чиновник наголосив, що картка багатофункціональна, а користуватися нею можуть не лише пільговики, а всі громадяни, що проживають або працевлаштованi у Києві.

Картку можна використовувати як ключ до низки електронних послуг завдяки ідентифікації власника через BankID, для оплати проїзду в транспорті (замість Kyiv Smart Card), для сплати комунальних без комісії, для знижок на квитки в музеї і театри Києва та інших знижок у торгівельних мережах столиці.

Фото: Юрій Назаров, Фейсбук

Наразі, за словами чиновника, у столиці більше 800 тисяч власників Картки киянина.

При цьому Антимонопольний комітет ще в листопаді попереджав КМДА про порушення конкуретного законодавства у зв’язку з залученням до проєкту «Картка киянина» лише «Ощадбанку».

За даними АМКУ з пропозиціями про співпрацю у межах проєкту зверталися також «Укргазбанк» та «Приватбанк», проте вони не отримали відповіді від КМДА.

Фото: Українська правда

З 1 січня 2019 року «Ощадбанк» одноосібно обслуговує картку «Картку киянина».

«Діями органу влади створено умови обслуговування картки лише АТ «Ощадбанк» за відсутності у нього конкурентів, а пільговиків міста Києва позбавлено можливості вибору банку, – йдеться у повідомленні Антимонопольного комітету. – У той же час за наявності конкуренції між декількома банками мешканці міста могли б обрати банк з більш вигідними умовами обслуговування картки».

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button