Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23644 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З будівлі знімають дах, 2016 рік. Фото: Альберт Цукренко

Міністерство розвитку громад відмовилося погоджувати будівництво офісного центру на сім поверхів на вулиці Григорія Сковороди, 1, навпроти Староакадемічного корпусу Києво-Могилянської академії. Про це повідомлять Наші Гроші з посиланням на дані з сайту міністерства.

Ділянку площею 0,27 гектара передали забудовнику в оренду для будівництва офісного центру у 2007 році; згодом договір оренди подовжили до 2027 року. Зараз тут розташовано флігель садиби у стилі необароко, збудований у другій половині XIX століття, який є пам’яткою архітектури.

Компанія «Велта-Омега» повідомила Мінгромад про те, що не може виконати вимогу щодо забезпечення пожежних під’їздів, яка поширюється на забудову вище п’яти поверхів. Тому забудовник просив міністерство погодити відхилення від ДБН, але отримав відмову.

Наразі у ДАБІ немає інформації про отримання фірмою дозволу на виконання будівельних робіт на вулиці Сковороди, 1.

Фото: Вікіпедія

Нагадаємо, на Шулявці тим часом виселяють архітектурну бібліотеку імені Заболотного – її розміщено у будівлі видавництва «Преса України». Більшість корпусів видавництва планується демонтувати для будівництва ЖК 50Avenue.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button