Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23563 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Сергій Кадулін

На міжнародному конкурсі International Design Awards Дім Шкруба від майстерні українського дизайну та архітектури Sergey Makhno Architects переміг у номінації «Professional Interior Design», розповідає bit.ua.

Це перша подібна премія для студії і єдина для українців в цьому році. Крім того, спеціальну нагороду журі в категорії «Professional Interior Design» отримав інший проєкт студії – «Академія ДТЕК».

Фото: Сергій Кадулін

International Design Awards присуджується уже 13 років для «визнання та святкування розумного і сталого дизайну, популяризації легендарних дизайнерів і відкриття нових талантів». Традиційно переможців народжують у Лос-Анджелесі.

«Дім Шкруба» Сергій Махно збудував під Києвом для своєї родини в українсько-японському стилі. Це вигадане слово, яким одне одного називають Сергій і його дружина Влада.

У будинку очеретяний дах, а на стінах глина, як у хатах-мазанках. Стеля створена із дерева, яке взяли з розібраних сараїв і хат Західної України. У дизайні будинку також багато кераміки.

Читайте також: Архітектор Сергій Махно створив собі дім в українсько-японському стилі (фото)

«Символічно, що про перемогу нам повідомили у день народження студії — 24 січня їй виповнилося 17 років. Але ця новина не про те, що наша студія отримала перемогу. Це про те, що зацікавленість світу до сучасного українського дизайну, до нашої культури росте. Адже дім Шкруба — це святкування українських традицій. Ми не завжди розуміємо, але точно відчуваємо “своє” — воно дає силу», — зазначив Махно.

Фото: Сергій Кадулін

Раніше цей проєкт отримав гран-прі українського конкурсу «Інтер’єр року».

У проєкті «Академія ДТЕК» – корпоративного університету для навчання та розвитку працівників компанії – принциповим було інтегрувати цінності компанії і створити найкращі умови для навчання.

На першому поверсі розташовується бібліотека, кафетерій із експозицією з живих квітів та авторськими світильниками під стелею. На другому — лекторії та кінотеатр. В усіх приміщеннях є шумоізоляція, а тематичні зони розділені за кольорами і матеріалами.

Читайте також: Український дизайн на світовій сцені. Хто така Вікторія Якуша і чому про неї пишуть усі західні ЗМІ?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button