Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23633 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Thitiphum Koonjantuek, Unsplash

30 січня в Україні почне працювати мобільний застосунок ДіЯ, який міститиме електронне посвідчення водія.

Маючи при собі смартфон із такими «електронними правами», українці зможуть подорожувати залізницею та літаками без паспорта. Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що такий експеримент підтримав Кабінет міністрів.

«Під час подорожі поїздом, а також в аеропортах під час реєстрації та оформленні багажу на внутрішніх авіарейсах для посвідчення особи пасажира можна буде використовувати електронне посвідчення водія через додаток ДіЯ», – заявив він.

Електронні права у смартфоні замінятимуть посвідчення особи лише під час внутрішніх пересувань країною.

За словами Фаріда Сафарова, керівника Директорату цифрової інфраструктури у Мінінфраструктури, ідентифікація особистості відбувається на основі QR-коду в застосунку. Після сканування відкривається офіційна сторінка державного реєстра, який підтверджує існування або відсутність документа.

Застосунок ДіЯ міститиме також свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Електронні права та техпаспорт формуватимуться автоматично на основі даних із державного реєстру.

«Україна – третя в Європі й десята країна у світі, в якій є електронні документи у смартфоні», – заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Програма мала з’явитися на AppStore та Google PlayMarket 30 січня. Пізніше Комітет цифрової трансформації повідомив, що запуск відтермінують на тиждень. У Мінцифрі LIGA.tech розповіли, що причини перенесення запуску «не технічні, але серйозні».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button