Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Керівниця фірми-розробника ДПТ Олена Збаратська презентує проєкт забудови. Фото: Чесно

23 січня мешканцям Мінського масиву презентували план забудови багатоповерхівками ділянки площею 25 гектарів у районі вулиці Юрія Кондратюка, повідомляє Чесно.

Ділянка є територією агрокомбінату «Пуща-Водиця», зараз тут розташовано теплиці. За Генпланом, це – території сільськогосподарського призначення.

Новий детальний план території передбачає збільшення кількості жителів на понад 11 тисяч. Їх планують розмістити у 6307 квартирах у будинках заввишки від 16 до 26 поверхів. Гектар лісу пропонується перетворити на парк.

Інвестором забудови є компанія «Датоліт», яку пов’язують із депутатом Вадимом Столаром. ДПТ розробляло підприємство «АРГ».

Керівниця «АРГ» Олена Збаратська презентувала проєкт ДПТ жителям Мніського масиву. Презентацію модерував депутат від «Слуги народу» Дмитро Гурін.

ДПТ передбачає будівництво трьох дитсадків на 420 місць. Два невеликі будуть вбудованими у житлові будинки, третій, на 240 місць, збудують окремо. Також планують збудувати школу на 1440 учнів. За медичним обслуговуванням пропонується звертатися до існуючих медзакладів на Мінському масиві.

Гаражний кооператив, розташований зараз на ділянці, планують знести, натомість побудувавши багатоповерховий паркінг. Це викликало хвилю обурення серед мешканців.

«Люди готові лягати під бульдозер і їх не цікавлять ніякі бокси в новому паркінгу. Ці гаражі – не місце для зберігання автівок, це майстерня, соціалізація, друзі – для багатьох єдиний простір, в якому можна отримати приватність від сім’ї», – пояснює Гурін.

Жителів також обурює поверховість забудови та проєкт дороги на місці скверу. Крім того, вони не вірять, що нові дитсадки та школа візьме на баланс місто, адже часто нові заклади роблять приватними.

Депутат Київради із «Київської команди» Костянтин Богатов закликав громаду протестувати проти ДПТ. Присутні на презентації підписали звернення, в якому заперечують проти забудови.

Тим часом на сайті Департаменту містобудування та архітектури вказано, що громадські слухання щодо ДПТ вже провели 14 січня, а термін прийняття пропозицій сплив 27 січня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button