Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

29 січня Кабінет міністрів погодив звільнення голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

Ще наприкінці грудня Кравцов написав заяву про відставку за власним бажанням «у зв’язку з переходом на роботу в публічному державному секторі», що передбачає переведення на посаду заступника міністра інфраструктури.

Однак уряд вирішив відхилити заяву та достроково розірвати контракт із очільником «Укрзалізниці», що передбачає виплату йому багатомільйонної компенсації. Про це повідомив сам Кравцов.

«Формальних підстав для звільнення у членів наглядової ради не знайшлось. Якщо казати моєю улюбленою юридичною мовою: вчора було прийняте рішення дострокового розірвання контракту з боку роботодавця з відповідною грошовою компенсацією керівнику. Вона не мала, скажу одразу. Але, це – рішення акціонера. Зі свого боку, я був готовий продовжити роботу у транспортному секторі без грошових виплат за контрактом», – завив він.

Як уточнює Економічна правда, компенсація Кравцова складатиме його річну зарплату. Торік річна зарплата керівника «Укрзалізниці» становила понад 9 мільйонів гривень, позаторік – 10 мільйонів.

Уряд закидає Кравцову повільне просування реформ, проблеми з оновленням рухомого складу та корупцію. Як пояснили ЕП в уряді, головна причина пов’язана з вантажними перевезеннями, а саме «відкатами» за подачу вагонів.

Зі свого боку Кравцов запевняє, що «Укрзалізниця» зараз переживає одні зі своїх кращих часів практично за всіма показниками, у 2019 році компанія побила кілька фінансових рекордів та реалізувала масштабні інфраструктурні проєкти.

Кравцов обіймав посаду голови правління «Укрзалізниці» з січня 2019 року. Термін дії контракту спливав у 2021 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button